У Раді обговорять з МВФ новий податок для бізнесу — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Раді обговорять з МВФ новий податок для бізнесу

Казна та Політика
1585
Представники Міжнародного валютного фонду хочуть ухвалення в Україні закону про податок на виведений капітал з урахуванням їхніх вимог.
Це випливає з виступу на засіданні “круглого столу” голови комітету Верховної Ради з податкової і митної політики Ніни Южаніної.
За її словами, 10 вересня у комітеті запланована зустріч з представниками Фонду, де буде обговорюватися це питання.
“Я отримала пропозицію зустрітися в комітеті з представниками МВФ 10 вересня щодо НнВК, до цього часу вони проведуть більш широку дискусію з Мінфіном”, – сказала Н.Южаніна.
Вона повідомила, що має намір запропонувати включити законопроект про податок на виведений капітал до порядку денного Верховної Ради у вересні.
“У вересні потрібно виносити законопроект про податок на виведений капітал на голосування в першому читанні, відразу після переговорів з Міжнародним валютним фондом”, – сказала голова податкового комітету ВР.
Президент Петро Порошенко вніс у Раду законопроект про податок на виведений капітал з урахуванням пропозицій відповідних бюджетних компенсації в липні 2018 р. НнВК покликаний замінити чинний податок на прибуток. Передбачається, що його ухвалення дозволить прискорити зростання економіки України до 7-8% на рік з нинішніх 2-3%.
За матеріалами:
МінПром
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас