Мінфін покаже, як управляє держбанками — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін покаже, як управляє держбанками

Фондовий ринок
331
Міністерство фінансів завершило підготовку макетів щоквартальної публічної звітності держбанків. Відповідні документи 1 вересня оприлюднені для ознайомлення на офіційному сайті відомства. Після обговорення учасниками ринку, шаблони зроблять обов’язковими для всіх банків державного сектора і стануть публікувати детальну звітність 4 рази на рік на сайті Мінфіну.
Варто зазначити, що з ідеєю готувати регулярну звітність про діяльність держбанків в.о. глави Мінфіну Оксана Маркарова виступила ще в середині серпня. До 1 вересня чиновники обіцяли розробити шаблони, а з 1 листопада – почати публікувати найсвіжішу інфографіку.
У відомстві пропонують відійти від класичної табличної подачі і верстати інформацію у вигляді графіків і діаграм. А сам звіт розділять на три складові:
Сумарні показники діяльності держбанків (кількість відділень, частка в структурі пасивів та активів, динаміка портфелів і ефективності);
Ключові показники кожного з 4-х держбанків (крім ключових даних про динаміку портфелів, розкриють інформацію про кількість активних клієнтів, оборот в мережі POS-терміналів, комісійні доходи і оборот платежів фізосіб);
Дані про роботу з проблемкою (в таблицю внесуть інформацію про частку NPL в структурі активів трьох держбанків. Інформація про Приватбанк буде подаватися окремо – з докладними роз’ясненнями про виконану роботу).
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас