Трамп пригрозив вивести США із СОТ — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Трамп пригрозив вивести США із СОТ

Світ
448
Президент США Дональд Трамп заявив про готовність Вашингтона вийти зі складу Всесвітньої торгової організації. Про це пише Bloomberg.
За словами американського лідера, організація повинна змінитися на краще, інакше США будуть змушені її залишити. Трамп також зазначив, що в СОТ з Вашингтоном “дуже погано” поводяться протягом багатьох років. На думку президента США, Всесвітній торговій організації необхідно змінитися.
“Якщо організація не зміниться, я вийду з СОТ”, – заявив американський президент.
Слід зазначити, що Трамп, ще будучи кандидатом у президенти США, погрожував виходом Штатів з Всесвітньої торгової організації. За кілька місяців до виборів він говорив, що США вийдуть з неї, якщо його плани щодо захисту тарифами виробництва всередині країни зустрінуть опір.
Згодом, ставши вже президентом США, Трамп неодноразово критикував СОТ за несправедливе, на його думку, ставлення до Вашингтону. Заяви Трампа звучать на тлі торгової війни, яка вибухнула між США і Китаєм. Адміністрація Трампа оголосила про одностороннє підвищення тарифів на китайські товари, що спровокувало відповідні заходи з боку Пекіна.
За матеріалами:
УБР
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас