Новоград-Волинський залишився без води через борги — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новоград-Волинський залишився без води через борги

Фондовий ринок
1053
У місті Новограді-Волинському Житомирської області, де проживає 57 тисяч населення, відключили воду через борги водоканалу перед обленерго.
Водопостачання в місті припинили о 20.00 29 серпня, про що у розмові з кореспондентом Укрінформу розповів заступник Новоград-Волинського міського голови Анатолій Легенчук.
«Ми домовилися з «Житомиробленерго» про реструктуризацію боргу впродовж трьох місяців. 29 серпня планували заплатити 1,5 мільйона, але заборгованість погасити не змогли, бо не отримали від держави відшкодування за різницею по тарифах. У нас не працює ні вода, ні каналізація. Ми підвозимо воду до лікарень та дитячих садочків, а жителі набирають воду у криницях», – сказав Легенчук.
За словами заступника міського голови, станом на 30 серпня комунальне підприємство «Виробниче управління водопровідно-каналізаційного господарства» заборгувало 872 тис. грн перед АТ «Житомиробленерго» за спожиту електроенергію. З цієї суми 570 тис. грн боргу не сплатили жителі Новограда-Волинського за надані послуги з водопостачання та водовідведення міському водоканалу.
На відновлення водопостачання в місті очікують сьогодні, а завтра депутати міськради зберуться на позачергову сесію, аби виділити кошти з міського бюджету на погашення заборгованості.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас