Грецький острів Тілос переходить на 100% відновлюваної енергії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Грецький острів Тілос переходить на 100% відновлюваної енергії

Енергетика
673
До кінця 2018 року Тілос, один з островів Греції, першим у Середземному морі повністю перейде на поновлювані джерела енергії: вітер і сонце.
Зараз на території курорту встановлюють вітротурбіну потужністю 800 кВт.
Цього літа техніки провели фінальні випробування нової системи, яка забезпечуватиме енергопотреби курорту завдяки акумуляторам, які заряджатиме вітротурбіна та сонячна електростанція.
«Інновація цієї програми полягає у особливих електробатареях, — пояснив менеджер проекту Спірос Аліферіс. – Батареї зберігатимуть енергію, вироблену за допомогою сонця і вітру, і віддаватимуть її у періоди інтенсивного споживання у піковий туристичний сезон – для підтримки стабільності електропостачання».
На даний момент острів отримує електроенергію через прокладений по морському дну кабель з сусіднього острова Кос, де працює електростанція на мазуті. Взимку на Тілосі живе близько 400 осіб, тоді як влітку їх кількість збільшується майже у 7,5 рази за рахунок туристів, створюючи надмірне навантаження на енергомережу.
Для запуску TILOS лишилося провести модернізацію мережі шляхом встановлення у кожній житловій і комерційній будівлі «розумних» лічильників, які розраховуватимуть періоди пікового навантаження.
Основне фінансування проекту у сумі 11 млн євро(загальна вартість – 13,7 млн євро) забезпечив Євросоюз.
Як зазначають у Європейській комісії, Тілос може стати гарним прикладом для інших невеликих островів ЄС, які мають обмежений доступ до материкової енергомережі.
За матеріалами:
EcoTown
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас