АМКУ побачив змову в тендері на реконструкцію Шулявського мосту — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

АМКУ побачив змову в тендері на реконструкцію Шулявського мосту

Казна та Політика
500
У Київському обласному територіальному відділенні Антимонопольного комітету України (АМКУ) відкрили справу за ознаками «антиконкурентних узгоджених дій» під час тендеру на ремонт Шулявського моста.
Про це повідомляє прес-служба відділення.
«Розпорядженням адміністративної колегії Київського обласного територіального відділення Антимонопольного комітету України від 29 серпня 2018 р № 60-50/рп/к розпочато розгляд справи № 108/60/50-рп/к.18 за ознаками вчинення ТОВ «Спецбуд-плюс» (ідентифікаційний код 36590344) та ТОВ «Північно-український будівельний альянс» (ідентифікаційний код 35129952) порушення законодавства про захист економічної конкуренції, передбаченого пунктом 1 статті 50 і пунктом 4 частини другої статті 6 закону України «про захист економічної конкуренції», у вигляді вчинення антиконкурентних узгоджених дій, що стосуються спотворення результатів торгів під час участі в процедурі закупівлі «Реконструкція транспортної розв’язки на перетині проспекту Перемоги з вул. Гетьмана в Солом’янському і Шевченківському районах м.Києва», – йдеться в повідомленні.
У відомстві нагадали, що очікувана вартість процедури закупівлі – 608 млн 570 тис. 279 грн. У коментарі «Радіо Свобода» голова київського відділення АМКУ Олексій Хмельницький зазначив: «Уже сьогодні можна говорити про наявність ознак порушення компаніями-переможцями тендеру ст. 6 Закону України «Про захист економічної конкуренції». Ми бачимо в цій історії спотворення результатів тендеру в результаті антиконкурентних узгоджених дій, і саме тому відкриваємо справу».
Зокрема, у відомстві звертають увагу на різницю між пропозиціями фіналістів тендеру – ТОВ «Спецбуд-плюс» і ТОВ «Північно-український будівельний альянс», які пов’язують з народним депутатом Максимом Микитасем – всього в одну тисячу грн, а також на підроблений відгук- рекомендацію «Спецбуд-плюс» про успішне виконання схожого ремонту. Водночас, підкреслює Хмельницький, дві інші компанії через низку невідповідностей в документах до аукціону взагалі не допустили.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас