Долар дорожчає до більшості валют, ліра продовжує падіння 4-у сесію поспіль — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Долар дорожчає до більшості валют, ліра продовжує падіння 4-у сесію поспіль

Валюта
1463
Долар США в четвер дорожчає відносно більшості валют розвинених і країн, що розвиваються, демонструючи особливо сильний підйом в парах з валютами Австралії, Нової Зеландії, Туреччини та ПАР.
Доларовий індекс ICE підвищується на 0,1%.
Євро на 9:12 МСК 30 серпня коштував $1,1694 в порівнянні з $1,1707 на закриття попередніх торгів у Нью-Йорку.
Курс нацвалюти США стабільний відносно єни – 111,67 єни, євро опустився на 0,1% – до 130,58 єни.
Турецька ліра в четвер упала на 0,7% до долара і на 0,6% до євро, її ослаблення триває вже чотири сесії поспіль. Заходи, вжиті ЦБ Туреччини напередодні, не змогли зупинити падіння ліри, яка цього тижня лідирує за темпами зниження серед валют emerging markets.
Австралійський долар здає позиції після того, як дані про інвестиції компаній за II квартал виявилися гіршими за очікування. У парах з доларом і єною він опустився на 0,4%. Обсяг інвестицій скоротився в квітні-червні вперше за 1,5 року – на 2,5% відносно попереднього кварталу, тоді як ринок в середньому чекав підвищення на 0,6%.
Новозеландський долар дешевшає ще більш виразними темпами – майже на 1% до всіх основних валют розвинених країн, оскільки індекс ділової довіри в країні впав до мінімуму за 10 років – мінус 50,3 пункту в серпні в порівнянні з мінус 44,9 пункту в липні.
Індійська рупія впала до рекордного мінімуму в парі з доларом – 70,8150/$1, позаяк високі ціни на нафту викликають побоювання щодо індійського бюджету та інфляції.
Торги офшорним юанем в Гонконзі досягли рекордних обсягів на тлі торговельних суперечок США і Китаю і заяв американського президента Дональда Трампа про те, що Китай маніпулює своєю валютою, щоб домогтися переваг у зовнішній торгівлі. Д.Трамп говорив про це в інтерв’ю минулого тижня.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас