Ціна газу в Європі пробила $300/тис. куб. м на тлі перших прогнозів морозної зими — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціна газу в Європі пробила $300/тис. куб. м на тлі перших прогнозів морозної зими

Енергетика
1010
Ціни на газ на спотових майданчиках Європи цього тижня продовжили впевнене зростання минулих тижнів, закріпившись на рівні істотно вище $300 за тисячу кубометрів.
Наразі ціна на газ на британській NBP і голландській TTF досягла $315.
У середу світові стрічки новин опублікували середньостроковий прогноз погоди в Європі від Weather Company. Метеорологи відзначають, що тренд травня-липня, коли в Європі було тепліше, ніж зазвичай, буде тривати до листопада: “Заглядаючи вперед на осінь і зиму, ми очікуємо переважання повсюдно теплішої, ніж зазвичай температури, особливо в північних регіонах”, – цитує реліз Weather Co. агентство Bloomberg.
Вони також виступили з першою оцінкою погоди на майбутню зиму: “Попередні дані свідчать про те, що ми можемо мати дещо значно холодну зиму, особливо в кінці зими”, – попереджають експерти.
На даний момент європейські підземні сховища в Європі заповнені на 72,9% (гіршим у відсотковому значенні за десятиліття цей показник був тільки в 2013 році – 72,36%). При цьому темпи закачування газу в сховища в серпні виявилися істотно нижчими, ніж в ті ж дні минулого року.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас