У ДФС планують з вересня впроваджувати електронний чек — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У ДФС планують з вересня впроваджувати електронний чек

Фондовий ринок
1139
Державна фіскальна служба з вересня запроваджує пілотний проект із впровадження електронного чеку.
Про це на засіданні уряду сказав в.о. голови Державної фіскальної служби Мирослав Продан.
«Ми у вересні будемо розпочинати пілотний проект, який запроваджує так званий електронний чек, систему повної електронізації системи оподаткування, що дасть можливість відстежувати вантаж від його розмитнення у пункті пропуску на державному кордоні до кінцевого споживача. Це не дасть можливість певним ділкам маніпулювати на будь-яких корупційних проявах та схемах мінімізації з ПДВ», – зазначив Продан.
Як раніше повідомляла прес-служба ДФС, впровадження пілотного проекту електронної системи – «Електронний чек» – має привести до якісно нових перетворень у ланці «підприємець – споживач». Сутність новітньої моделі полягає у впровадженні альтернативного технологічного рішення для реєстрації розрахункових операцій у сфері торгівлі без застосування традиційних реєстраторів (РРО).
Система може бути встановлена на будь-який пристрій – персональний комп’ютер, планшет чи смартфон. Вона доступна, безкоштовна та може бути інтегрована з іншими системами Державної фіскальної служби і бухгалтерськими програмами. Має найвищий ступінь захисту і працює 24 години на добу та 7 днів на тиждень.
Фіскальний чек громадяни зможуть перевірити у відкритій частині електронного кабінету (електронного сервісу ДФС, розміщеного на офіційному веб-сайті контролюючого органу).
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас