Китай за п'ять років може стати найбільшою блокчейн-державою — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай за п'ять років може стати найбільшою блокчейн-державою

Фінтех і Картки
702
Аналітики провели опитування серед керівників 600 блокчейн-організацій в 14 країнах світу. 29 відсотків опитаних заявили, що в найближчі два-три роки лідером у впровадженні технології розподіленого реєстру стане США, проте в 2021 році баланс сил зміниться, а ініціативу перехоплять китайські компанії. Так вважають 30% топ-менеджерів, які взяли участь у дослідженні.
Тільки 18% опитаних заявили, що США буде утримувати лідерство в частині впровадження технології в найближчі п’ять років. Дослідження показало, що на даний момент більшість блокчейн-стартапів не мають справді робочого продукту, а пропонують лише ідею щодо створення і впровадження мережі – під ці критерії підходять 75% компаній, керівники яких взяли участь в опитуванні.
В кінці липня користувачі з Китаю придумали новий спосіб обходити цензуру в інтернеті – вони публікують матеріали з критикою уряду і держкорпорацій в блокчейні Ethereum, який доступний всім користувачам.
Раніше аудиторська компанія KPMG підбила підсумки 2017 року для венчурних вкладень: найпривабливішою сферою став штучний інтелект. За рік інвестиції в такі стартапи подвоїлися і досягли $12 млрд. Примітно, що найбільшу угоду під кінець року закрили в Китаї, а США втрачають динаміку лідера.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас