Смартфони з OLED-дисплеями займуть половину ринку — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Смартфони з OLED-дисплеями займуть половину ринку

Технології&Авто
1898
У 2019 році велика кількість виробників смартфонів перейде на OLED-дисплеї, за рахунок чого ті обійдуть традиційні LCD-екрани в даному сегменті ринку
Згідно з прогнозом аналітичної компанії IHS, частка OLED-панелей на ринку смартфонів досягне 50,7%, в той час як на LCD припаде 49,3%.
Випередження буде невеликим, але, проаналізувавши динаміку зростання кількості смартфонів з дисплеями на органічних світлодіодах, експерти дійшли висновку, що до 2025 року використовувати цей тип екранів будуть вже 73% апаратів. Згідно зі статистичними даними, в 2016 році цей показник становив 40,8%, а в 2018 досяг 45,7%.
Аналітики та представники ринку відзначають, що стрімкому підвищенню популярності OLED-дисплеїв серед виробників смартфонів сприяли кілька факторів. Насамперед, це переваги технології матриць на органічних світлодіодах. До них відносяться висока роздільна здатність, мала вага, можливість створювати дуже тонкі і гнучкі панелі.
Чималу роль в популяризації OLED-екранів зіграла і компанія Apple, зазначає джерело. Багато інших виробників телефонів, включаючи китайські бренди, звернули увагу на цей тип екранів після того, як «яблучний гігант» минулого року вивів на ринок iPhone X. Нагадаємо, він став першим в історії Apple смартфоном, в якому використовувалася OLED-матриця.
Наразі світовим лідером з виробництва OLED-дисплеїв є корпорація Samsung. Виробляти їх вона почала в 2007 році, і зараз контролює 95,4% цього ринку.
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас