Уряд пообіцяв врегулювати питання виплати пенсій на окупованих територіях — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Уряд пообіцяв врегулювати питання виплати пенсій на окупованих територіях

Казна та Політика
605
Мінсоцполітики розробить нормативний акт, який гарантує виплату несплачених пенсій українцям на окупованих територіях, незалежно від терміну припинення виплати грошей.
Про це заявив міністр соціальної політики Андрій Рева, передає прес-служба міністерства.
“Ми повинні на законодавчому рівні врегулювати це питання (виплати несплачених пенсій українцям на окупованих територіях, – ред.), і сказати нашим людям, що, незалежно від того, коли було припинено виплату пенсій, вони мають право на її отримання за весь цей період . Це буде прописано, якщо не в законі, то в постанові Кабінету міністрів, і ми це зробимо”, – заявив Рева.
Він також наполіг на необхідності припинити спекуляції з питань пенсійних виплат на окупованих територіях, оскільки держава повністю визнає свої зобов’язання перед українцями, які вимушено залишилися в захоплених державою-агресором населених пунктах.
Водночас, як пояснили в Мінсоцполітики, знищення агресором і бойовиками державної інфраструктури унеможливлює виплату пенсій на окупованих територіях.
При цьому, згідно із законом, пряму відповідальність за ситуацію, яка стала наслідком збройного вторгнення, несе окупант, але зобов’язання держави щодо виплати пенсій громадянам України, які проживають на цих територіях, буде обов’язково виконано.
Кошти виплатять в повному обсязі, відразу після деокупації українських земель, оскільки це передбачено восьмим пунктом Мінських угод.
За матеріалами:
УНН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас