Росіян оштрафують за запуск незареєстрованих дронів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Росіян оштрафують за запуск незареєстрованих дронів

Світ
495
За запуск незареєстрованих безпілотних літальних апаратів вагою понад 250 г громадянам Росії доведеться заплатити штраф у розмірі від 1 тис до 2 тис рублів. Про це йдеться в підготовлених урядом поправках до кодексу про адміністративні правопорушення.
Для реєстрації дрона його власнику потрібно подати заявку в місцеву адміністрацію, в якій має бути вказано дату та час польоту, висоту і тривалість робіт. До заявки потрібно додати копію свідоцтва про реєстрацію дрона і паспорт.
Якщо у оператора (в документі позначений як «зовнішній пілот») відсутня реєстрація, йому загрожує штраф у розмірі від 1 тис до 2 тис рублів. У разі виконання польоту при відсутності дозволу від адміністрації власнику безпілотника загрожує штраф у розмірі від 20 тис до 50 тис рублів – в законопроекті такі дії позначені як порушення повітряного простору.
За словами члена комісії з законопроектної діяльності в уряді Росії Володимира Груздєва, приводом для збільшення штрафів стало зростання числа аварій за участю безпілотних літальних апаратів. З 2016 року їх кількість зросла в 12,5 разів, додав чиновник.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас