Майнінг займає 1% споживання енергії в світі - дослідження — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Майнінг займає 1% споживання енергії в світі - дослідження

Фінтех і Картки
1079
Майнінг криптовалют займає 1% споживання електроенергії усього світу.
Про це йдеться в дослідженні Прінстонського вченого Арвінда Нараяна.
На його думку, зробити цей процес більш “зеленим” зараз неможливо – єдине, що визначає, скільки енергії буде витрачатися на видобуток, – це ціна криптовалюти.
“Якщо ціна на криптовалюту підвищиться, то кількість енергії, яке буде витрачатися на обчислення, теж збільшиться. Якщо ціна знизиться, то і енергії для виробництва знадобиться менше. Решта не має значення”, – зазначив він.
За підрахунками Нараяна, зараз на видобуток криптовалюти витрачається близько ГВт електроенергії в день. Він додав, що в його підрахунках не враховуються інші показники: під час гонки за видобутком біткойнів обладнання дуже сильно нагрівається, тому майнерам потрібна додаткова енергія для охолодження.
Враховуючи, що майнінг не регулюється державами, а в деяких країнах навіть заборонений, знайти точні дані про те, скільки електроенергії на нього витрачається, складно.
У разі, коли майнінг в країні дозволений, виробники не завжди знають мету використання електрики.
Щоб обчислити приблизну кількість витрат на майнінг, вчений оцінив витрату енергії, спираючись на складність біткойна – значення, що обчислюється протоколом і прикріплене до кожного блоку.
За матеріалами:
Економічна Правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас