Toyota вкладе $500 млн у розробку безпілотних автомобілів Uber — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Toyota вкладе $500 млн у розробку безпілотних автомобілів Uber

Технології&Авто
154
Японський виробник інвестував в Uber близько 500 мільйонів доларів, говориться в спільній заяві компаній, поширеній в понеділок, 27 серпня. Завдяки цим вкладенням буде створена система безпеки Uber для автомобілів Toyota, які оснащені автоматичним регулюванням швидкості і системою адаптивного круїз-контролю. Такі автомобілі надійдуть у розпорядження Uber. Окремо наголошується, що розроблювана система не передбачає поїздок без участі водія.
Обидві компанії, що співробітничають і у інших напрямках, в питанні автомобільних безпілотників вважаються такими, що відстають. Після нещасного випадку зі смертельним наслідком, одним з учасників якого став безпілотний автомобіль Uber-SUV, агрегатор таксі суттєво знизив активність у цій сфері.
Інші автовиробники також прискорюють розробки в галузі безпілотних автомобілів. Зокрема, концерн Ford нещодавно оголосив, що до 2023 року виділить близько 4 мільярдів доларів на розвиток відповідного департаменту. Японський технологічний концерн Softbank, що також бере участь у капіталі Uber, має намір вкласти близько 2 мільярдів доларів в підрозділ General Motors.
За матеріалами:
Діло
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас