Вчені представили проект батареї, яка не займається — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені представили проект батареї, яка не займається

Технології&Авто
367
Винахідники близькі до розв’язання проблеми, яка заважала власникам смартфонів, планшетів і ноутбуків. Йдеться про те, що електронний пристрій може раптово спалахнути. Наприклад, в 2016 році компанія Samsung була змушена зупинити продажі своїх смартфонів через їх займання.
Вибух літій-іонних батарей може заподіяти шкоди під час авіапольотів (у 2017 році в Америці зафіксовано 47 таких випадків) або на сміттєпереробних заводах після того, як в загальному потоці сміття опинялися батарейки. Учені з Національної лабораторії Ок-Рідж в США придумали новий хімічний рецепт, який допоміг би позбутися цієї проблеми.
Літієва батарея має два електроди, розділені тонким пластиковим покриттям і занурені в рідкий електроліт. Це хімічне середовище (зазвичай легкозаймиста літій-іонна рідина), яка дозволяє заряду текти між літій-іонним катодом до вуглецевого аноду. Коли тонкий пластиковий лист ламається (наприклад, через занадто великий поштовх у вантажному відсіку літака), електроди можуть зіткнутися і замкнути батарею. Виробляється тепло, яке запалює рідкий електроліт, після чого, ймовірно, відбувається пожежа.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас