Індія стане світовим лідером за темпами зростання попиту на нафту - Wood Mackenzie — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Індія стане світовим лідером за темпами зростання попиту на нафту - Wood Mackenzie

Енергетика
215
Індія може обігнати Китай за темпами збільшення попиту на нафту до 2024 року, ставши світовим лідером за цим показником, вважають експерти Wood Mackenzie.
Середньорічні темпи зростання попиту в 2017-2035 роках можуть становити 3,5 млн барелів на добу завдяки зростанню доходів населення, розширенню середнього класу і поширенню автомобілів.
При цьому нафтопереробна галузь не справляється зі зростаючим попитом – аналітики прогнозують, що збільшення потужностей НПЗ в Індії складе всього 400 тис. б/д до 2023 року.
Задоволення внутрішнього попиту на паливо буде складним завданням для індійських НПЗ, каже голова дослідницького відділу Wood Mackenzie Сушант Гюпта, оскільки для цього сукупна потужність повинна буде збільшитися в 1,7-2 разу до 2035 року.
У середньостроковій перспективі завдання полегшить будівництво гігантського НПЗ потужністю 1,2 млн б/д. Проектом займаються індійські компанії в партнерстві з Saudi Aramco і ADNOС з ОАЕ. Проте в цілому для забезпечення попиту на бензин і дизпаливо переробним компаніям потрібно буде дотримуватися чіткого плану зі збільшення потужностей.
Іншим варіантом є імпорт палива з інших країн. Зокрема, Wood Mackenzie прогнозує перевиробництво бензину в США і Європі, однак поставки палива на такі великі відстані потребують часу й значних зусиль.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас