Італія погрожує накласти вето на бюджет ЄС — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Італія погрожує накласти вето на бюджет ЄС

Світ
393
Італія розглядає можливість накладення вето на багаторічний бюджет ЄС на майбутньому саміті глав держав і урядів країн співтовариства.
Про це заявив у неділю у Facebook віце-прем’єр і міністр економічного розвитку, праці та соціальної політики Луїджі Ді Майо.
«Ми зараз працюємо над можливістю накладення вето при голосуванні щодо бюджету ЄС на найближчому саміті. І ми збираємося уважно вивчати всі європейські пропозиції, а ті, що нам не вигідні, будемо блокувати», — сказав Ді Майо. За його словами, першою на черзі стоїть угода про вільну торгівлю ЄС і Канади (СЕТА), яку може не ратифікувати італійський парламент.
Раніше прес-служба уряду Італії розповсюдила заяву прем’єр-міністра Джузеппе Конте, в якій він засуджує небажання партнерів по ЄС співпрацювати у вирішенні міграційної проблеми. «У нинішніх умовах Італія вважає неможливим підтримати бюджет, в якому не дотримується послідовність у здійсненні соціальних програм. І в цьому наш внесок у розвиток Європи, тому що нас не може задовольняти лише спільний ринок, співтовариство, засноване лише на економічних інтересах», — заявив прем’єр-міністр.
Чергове загострення відносин Італії з ЄС викликано міграційною проблемою. Новий уряд Італії у складі партій «Рух «5 зірок» і «Ліга» поставив своїм завданням домогтися припинення потоку мігрантів, які прибувають в країну переважно з африканських країн і не підпадають під статус біженців.
Рим наполягає, щоб висадка врятованих в Середземномор’ї здійснювалася в різних європейських портах, а не тільки в Італії, і забороняє заходження кораблів з мігрантами або їх висадку на Апеннінах. На останньому саміті ЄС наприкінці червня були досягнуті домовленості про поділ відповідальності за прийом мігрантів між європейськими країнами, проте, як стверджує уряд Італії, вони не виконуються європейськими партнерами.
В ЄС погрози Італії називають безглуздими і контрпродуктивними. Крім того, в Єврокомісії нагадують про те, скільки Італія отримує зі структурних фондів ЄС і вказують, що скорочення вкладів в першу чергу вдарить по фінансуванню національних програм розвитку.
За матеріалами:
Капітал
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас