Китай приносить AMD більше виручки, ніж продажі в США (інфографіка) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай приносить AMD більше виручки, ніж продажі в США (інфографіка)

Фондовий ринок
707
Поступове розкриття фінансової інформації AMD повідомляє багато цікавого. Зокрема, другий на ринку за величиною розробник і виробник x86-сумісних мікропроцесорів сповна окупив зусилля, вкладені в китайський ринок.
За підсумками 2017 року компанія виручила від продажу продукції в Китаї $1,74 млрд (включаючи Тайвань). За цей же період виручка AMD в США склала $1,36 млрд, в Японії – $1,24 млрд, а в Європі – $263 млн. У порівнянні з 2016 роком виручка AMD в Китаї зросла на 58% або до 30% від сукупної виручки по всіх регіонах світу.
Китай приносить AMD більше виручки, ніж продажі в США (інфографіка)
На цей темп приросту необхідно особливо приділити увагу. У 2016 році Intel збільшила виручку в Китаї на 20%, а в 2017 році – тільки на 6%. Динаміка зростання доходів AMD в Китаї йде контрастом з темпами розвитку Intel в цій країні. Не дивно, що AMD почала нести загрозу бізнесу Intel в Китаї і, потенційно, в решті світу. До кінця року на ринку серверних процесорів AMD розраховує захопити близько 5%, а до середини 2019 року – не менше 10%.
В експансії AMD на ринок Китаю компанії найсильнішим чином допоможуть місцеві партнери. По-перше, це виробник китайських аналогів процесорів EPYC компанія Hygon (процесори Dhyana). По-друге, виробник ігрових ПК і консолей компанія Zhongshan Subor. Самі по собі процесори EPYC і Ryzen, які затребувані в новітніх серверних і ігрових платформах. Останнє, до речі, не менш важливо, ніж проникнення на серверний ринок, де до минулого року 98% процесорів продавалися під маркою Intel.
Китай приносить AMD більше виручки, ніж продажі в США (інфографіка)
Ігровий ринок Китаю є найбільш ємним у світі, і він продовжує зростати. При цьому аналітики зазначають, що в Китаї стрімко зростає середній клас і кількість користувачів зі статками вище середніх. Це викликає інтерес до ігрових систем вищої продуктивності, куди AMD повернулася тільки з поколінням ядер Zen. Необхідно рухатися далі. На щастя, компанія набрала для цього хороший темп, і в найближчі роки компанії Intel її буде тяжко зупинити.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас