США перенаправлять $200 млн, які планувалося виділити на допомогу палестинцям, на інші проекти в світі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США перенаправлять $200 млн, які планувалося виділити на допомогу палестинцям, на інші проекти в світі

Світ
189
Президент США Дональд Трамп направив в сенат розпорядження про відкликання $200 млн, які планувалося виділити на реалізацію програм на Західному березі річки Йордан і в секторі Газа.
Про це повідомляє в суботу американський телеканал Сі-Ен-Ен.
“За розпорядженням президента ми направимо понад $200 млн, які спочатку призначалися для Західного берега і сектора Газа, на важливі проекти в інших частинах світу”, – цитує Cі-Ен-Ен слова неназваного представника державного департаменту США.
Телеканал зазначає, що рішення про перенаправлення коштів було ухвалено напередодні після того, як була проведена оцінка витрачання американської фінансової допомоги палестинськими територіями. Влада США з’ясовувала, чи витрачаються ці кошти з дотриманням національних інтересів США, і чи несуть вони вигоду американському платнику податків.
Представники палестинської влади піддали критиці ухвалене рішення. “Американська адміністрація вдається до дешевого шантажу. Палестинський народ і керівництво не можна залякати і змусити припинити опір. Права палестинського народу не продаються”, – наводить Сі-Ен-Ен слова із заяви Фронту звільнення Палестини.
“Немає нічого славного в постійному утиску народу, що перебуває під окупацією. Американська адміністрація вже продемонструвала духовну підлість, вступивши в змову з Ізраїлем, тепер вона вдається до економічної підлості, караючи жертв окупації”, – наголошується в документі.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас