Китай хоче заблокувати доступ до 124 криптобірж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Китай хоче заблокувати доступ до 124 криптобірж

Фінтех і Картки
365
Китайські фінансові регулятори переходять на блокування понад 100 іноземних криптобірж, які пропонують торгові послуги резидентам Китаю.
Shanghai Securities Times, рупор китайських фінансових регуляторів, повідомив в четвер, що Китайський національний відділ з усунення ризиків в фінтех-середовищі на даний момент визначив 124 торгові платформи із зарубіжними IP-адресами, які доступні в країні.
У доповіді говориться, що для припинення незаконної крипто-діяльності в Китаї офіс активізує свої зусилля з моніторингу простору і блокування доступу в Інтернет до цих торгових платформ.
Уповноважений у 2016 році Держрадою Китаю, Національний відділ з усунення ризиків в фінтех-середовищі є державним агентством, яке займається фінансовими ризиками, пов’язаними з такими проблемами, як однорангові кредитування і торгівля криптовалютами.
У вересні 2017 року Народний банк Китаю, зокрема, оголосив про заборону первісних пропозицій монет (ICO) і торгівлі криптовалютою в країні. Після офіційної заборони, основні біржі, засновані в Китаї, в той час перемістили свій бізнес за кордон.
Наразі доступ в інтернет до кількох найбільших бірж за обсягами торгів, таких як Binance, OKEx і Bitfinex, мабуть, вже недоступний з китайських IP-адрес.
Сьогоднішній звіт Shanghai Securities Times також повідомляє, що агентство буде постійно закривати внутрішні сайти і офіційні аккаунти в найпопулярнішому додатку для обміну повідомленнями в Китаї —WeChat, якщо буде виявлено, що інформаційні канали використовуються для надання послуг, пов’язаних з обміном криптовалютою або ICO.
Агентство також вказало, що воно веде переговори зі сторонніми постачальниками платежів, які повинні ретельно вивчати і припиняти облікові записи, які підозрюються в обробці транзакцій з криптовалютою.
Новина з’явилася всього через два дні після того, як кілька китайських криптовалютних ЗМІ були заблоковані в WeChat, як повідомлялося раніше.
За матеріалами:
Cryptellect
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас