Американська мережа супермаркетів відмовиться від поліетиленових пакетів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Американська мережа супермаркетів відмовиться від поліетиленових пакетів

Фондовий ринок
622
Американська мережа супермаркетів Kroger Co. планує перестати використовувати одноразові поліетиленові пакети до 2025 року, вони будуть замінені сумками для багаторазового застосування і паперовими пакетами.
Як говориться в прес-релізі компанії, вже в наступному році пакети перестануть видаватися на касах магазинів мережі QFC, що належить компанії, що працює на північно-західному узбережжі США. З 2025 року така практика торкнеться всіх 2,8 тис. її супермаркетів на території країни.
За даними Агентства із захисту навколишнього середовища США, щорічно в країні проводиться близько 4 млн тонн пластикової упаковки, і тільки 12% з них можуть бути перероблені. На поліетиленові пакети припадає близько 6% всіх відходів в міських районах.
У різних штатах по-різному ставляться до проблеми забруднення навколишнього середовища поліетиленовою упаковкою. У Каліфорнії видача одноразових пакетів в продуктових магазинах була заборонена ще в 2016 році, тоді як влада штату Міннесота видала указ, що забороняє органам самоврядування міст штату вводити такі заборони. Указ набув чинності за день до того, як міська рада Міннеаполіса, найбільшого міста штату, планувала заборонити використання одноразових пакетів в супермаркетах.
Заснована в 1883 році Kroger є найбільшою в США мережею продуктових супермаркетів за кількістю магазинів і за виручкою. Щорічно вона реалізує 6 млрд одноразових пакетів.
Акції Kroger зростають на 0,8% в ході попередніх торгів у четвер. З початку року капіталізація компанії зросла майже на 16%, до $25 млрд.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас