Новий спосіб боротьби зі старінням створить ринок препаратів обсягом $20 млрд — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Новий спосіб боротьби зі старінням створить ринок препаратів обсягом $20 млрд

Технології&Авто
1485
Новий тип препаратів проти пов’язаних зі старінням хвороб, які зараз розробляють чотири великі біотехнологічні компанії, може витіснити менш ефективні аналоги для терапії таких захворювань і створити ринок на $20 млрд.
Про це йдеться в звіті дослідницького підрозділу банку City, який наводить Business Insider.
Сенолітики — препарати, що дозволяють вибірково видаляти з організму старі клітини, які стають причиною серцево-судинних і очних захворювань, хвороби Альцгеймера і артриту. Сенсибілізуючі клітини, які є мішенями препарату, накопичуються в тканинах в результаті старіння і стресу. Ці клітини перестають ділитися і не вмирають, як звичайні клітини.
Вони також можуть чинити запальну дію на інші клітини організму, а сенолітики точково вбивають і вимивають їх.
Розробники нового класу препаратів зможуть підтвердити ефективність і безпеку сенолітиків під час клінічних випробувань, пов’язаних зі старінням, такими препаратами як Humira і Humgen від AbbVie. Вони схвалені для численних форм артриту та псоріазу. А також — Eeya Regeneron і Lucentis Genetech, які схвалені для досягнення віку пов’язаних захворювань очей.
Препарати вже пройшли перевірку на тварин, а до 2023 року можуть витіснити з ринку ліки, які зараз використовуються для терапії хвороб, пов’язаних зі старінням. За оцінкою City, обсяг цього ринку до того часу складе близько $21 млрд.
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас