ПриватБанк пояснив відкликання позову до сім'ї Суркісів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

ПриватБанк пояснив відкликання позову до сім'ї Суркісів

Кредит&Депозит
1793
ПриватБанк не побачив необхідності у доведенні Верховним Судом законності проведення конвертації депозитів сім’ї Суркісів у капітал банку.
Про це повідомили в прес-службі банку.
ПриватБанк звернувся до Верховного Суду з відмовою від позову у справі №757/26771/17-ц до Ігоря Суркіса, Григорія Суркіса, Рахміля Суркіса, Світлани Суркіс, Поліни Ковалик, Марини Суркіс, ТОВКУАМТИР Ессет Менеджмент”. Цим позовом він намагався визнати договори застави майнових прав за їхніми депозитами недійсними. Мова йде про договори застави від 19 грудня 2016 року, за яким відповідачі передали в заставу для КУА «МТИР Ессет Менеджмент» майнові права на отримання грошових коштів за депозитними договорами.
13 серпня 2018 року ВС призначив розгляд заяви банку про відмову від позову.
Як повідомили в банку, аргументом для відмови стала висловлена Верховним Судом правова позиція у інших подібних судових процесах.
«Оскільки у відповідності до договору застави зобов’язальні правовідносини, забезпечені обтяженням у вигляді застави грошових коштів, які виникли виключно у пов’язаних осіб з іншими особами, а не з ПриватБанком, це свідчить про те, що на момент виникнення суперечливих правовідносин зобов’язання банку перед пов’язаною особою не було обтяжене, що підтверджує законність бейл-ін таких депозитів», – розповіли в держбанку.
Таким чином, повторного доведення така позиція Верховного Суду в ході касаційного перегляду не потребує.
Нагадаємо, 22 грудня 2016 року кошти сім’ї Суркісів, Олени Боголюбової і А-банку, як пов’язаних з акціонерами осіб, були списані з рахунків у “Приватбанку” в рамках процедури bail-in.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас