Австралія відсторонила Huawei і ZTE від розвитку 5G-мереж — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Австралія відсторонила Huawei і ZTE від розвитку 5G-мереж

Фондовий ринок
877
Влада Австралії відсторонила китайські компанії Huawei і ZTE від участі в розвитку мобільних мереж нового покоління 5G в країні з міркувань національної безпеки.
“Уряд вважає участь компаній, які можуть підкорятися неофіційним вказівкам іноземної влади, які порушують законодавство Австралії, ставить під сумнів здатність операторів забезпечити захист мереж 5G від несанкціонованого доступу або втручання”, – йдеться в заяві міністра фінансів Австралії Скотта Моррісона і колишнього міністра зв’язку Мітча Файфілда (він пішов у відставку після оприлюднення заяви через політичний скандал в країні).
У заяві не називаються конкретні компанії, проте представники Huawei на офіційній сторінці компанії в Twitter заявили, що рішення стосується її і ZTE.
“Нас проінформували, що Huawei і ZTE заборонено постачати технології 5G до Австралії. Це вкрай неприємна новина для споживачів, – йдеться в повідомленні компанії. – Huawei є світовим лідером у сфері 5G. Ми поставляємо надійні і безпечні бездротові технології в країні вже близько 15 років”.
Раніше для Huawei і ZTE був закритий доступ до низки сфер, включаючи військову галузь, в США. Їх звинувачують у тому, що їхнє обладнання може бути використане в цілях шпигунства, хоча обидві компанії відкидали подібні звинувачення.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас