За півроку виплати з тимчасової непрацездатності отримали 1,66 млн осіб — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

За півроку виплати з тимчасової непрацездатності отримали 1,66 млн осіб

Казна та Політика
165
Допомога з тимчасової втрати працездатності, допомога з вагітності і пологів та на поховання за даними перших шести місяців 2018 року було профінансовано Фондом соціального страхування України (ФССУ) для 1 млн 658 тис. осіб.
Про це повідомляє прес-служба ФССУ.
При цьому загальна сума витрат склала 5,98 млрд гривень. Зокрема, компенсація втрати заробітку за час перебування на лікарняному була надана більш ніж 1,56 млн застрахованим особам на суму 4,09 млрд гривень.
“Допомогу з вагітності та пологів профінансовано для 87 979 жінок, на що спрямовано 1,87 млрд грн. Допомогу на поховання від Фонду виплачено за 5 557 випадками на суму 22,5 млн грн”, – додають в ФССУ.
Зазначається, що право на матеріальне забезпечення від ФССУ мають усі застраховані громадяни України, іноземці, особи без громадянства та члени їхніх сімей, які проживають в Україні. Це право виникає з настанням страхового випадку в період роботи, здійснення підприємницької та іншої діяльності.
“Підставою для призначення допомоги з тимчасової непрацездатності, з вагітності та пологів є виданий у встановленому порядку листок непрацездатності, а допомоги на поховання – свідоцтво про смерть застрахованої особи”, – пояснюють у Фонді.
За матеріалами:
РБК-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас