Мінфін має намір створити агентство з управління державним боргом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Мінфін має намір створити агентство з управління державним боргом

Казна та Політика
435
Міністерство фінансів України має намір заснувати агентство з управління державним боргом для посилення інституціональної спроможності відомства в цьому напрямку.
Про це повідомила виконувачка обов’язків міністра Оксана Маркарова.
“Зараз ми разом з урядовим уповноваженим з питань боргу Юрієм Буцою працюємо з командою Світового банку над вибором оптимальної моделі функціонування такого агентства, щоб мати можливість залучати професіоналів на ринкові зарплати для цієї роботи”, – сказала вона в бліц-інтерв’ю агентству “Інтерфакс-Україна”.
Крім цього, міністерство опрацьовує ідею створення фонду національного добробуту.
“Такі суверенні фонди раніше створювалися в країнах, чия економіка будувалася на нафтогазових ресурсах… Але зараз їх створення вже не пов’язане ексклюзивно з нафтогазовою сферою. Країни з різними ресурсами частину заробітку від їх видобутку перераховують в такі фонди, а потім використовують для інвестування, щоб розвивати інші індустрії”, – сказала О. Маркарова, додавши, що у випадку України це може бути накопичення коштів для зниження держборгу.
Як повідомлялося, Мінфін у рамках Стратегії управління державним боргом на 2018-2020 роки допускає викуп декількох випусків єврооблігацій шляхом оприлюднення відповідної пропозиції (оферти).
Згідно з документом, перший варіант передбачає викуп спочатку єврооблігацій з погашенням в 2019-2020 роках, потім всіх інших випусків. Другий – частковий викуп декількох випусків, при цьому така оферта може включати граничну суму викупу.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас