Магнітні пластини жорстких дисків можуть перейти на багатошаровий запис — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Магнітні пластини жорстких дисків можуть перейти на багатошаровий запис

Технології&Авто
1864
В лабораторіях Toshiba була перевірена потенційна можливість організувати багатошаровий запис на магнітних пластинах жорстких дисків. Проникнути вглиб пластини і записати додатково один, два або навіть більше шарів може допомогти так званий запис з допоміжним мікрохвильовим випромінюванням — MAMR (microwave-assisted magnetic recording).
Жорсткі диски з технологією MAMR вже поставляються у вигляді ознайомлювальних зразків компаній Western Digital. Комерційні поставки MAMR HDD у вигляді 20-Тбайт накопичувачів або близько того очікуються в 2019 році.
Технологію MAMR розробив японський інститут NEDO разом з компанією HGST (Hitachi), після чого вона дісталася Western Digital. Можливо, десь там поруч була також компанія Toshiba.
Багатошаровий запис на магнітні пластини може вестися за допомогою «тонкого» підлаштовування допоміжного мікрохвильового випромінювання. Для робочої поверхні буде одна частота, для запису всередині пластини в залежності від глибини залягання шару — інша частота або частоти, якщо верств буде кілька. Схожим чином тільки із змінною фокусування лазера працює запис на багатошарові оптичні диски. Буде просто чудово, якщо ця технологія втілиться в життя.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас