Два провідних інженера Tesla пішли в ШІ-стартап — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Два провідних інженера Tesla пішли в ШІ-стартап

Фондовий ринок
652
Навесні з Tesla пішов талановитий розробник мікропроцесорних архітектур Джим Келлер, який зайняв одну з керівних посад в Intel.
За ним Tesla почали масово залишати дрібніші фахівці. При цьому Tesla збирається розробляти власний процесор для бортового комп’ютера своїх електрокарів. Дитцель як раз прийняв на роботу фактично архітекторів SoC Tesla: Девіда Гласко і Дена Бейлі.
Обидва нових спеціаліста Esperanto Technologies є досвідченими ветеранами напівпровідникової галузі. Наявність таких здатна посилити будь-яку команду розробників, і компанії Tesla можна тільки поспівчувати.
У Tesla Девіда Гласко очолював напрямок з розробки однокристального процесора для автопілота машин компанії, а Дена Бейлі займався схемотехнікою процесорів. У компанії Esperanto Гласко призначений віце-президентом інженерного відділу, а Бейлі зайняв посаду керівника з розробок.
Послужний список обох фахівців викликає крайню повагу. До Tesla Гласко був старшим керівником відділу компанії AMD щодо розробки серверних однокристальних процесорів, а до цього 12 років пропрацював в компанії NVIDIA.
Ден Бейлі теж працював в AMD. Був провідним розробником. До Tesla він працював в компанії Digital Equipment у проекті з розробки процесора Alpha. Компанія Esperanto Дитцеля налічує всього 100 інженерів, але якщо всі вони такого рівня, то її конкурентам повинно бути незатишно.
Що стосується самої компанії Esperanto Technologies, то вона виникла на горизонті в листопаді минулого року як розробник рішень для машинного навчання.
Відмінна особливість розробки Esperanto – опора на відкриту процесорну архітектуру RISC-V. У Esperanto вже є прототип архітектури і вона або її варіанти надзвичайно сподобалися компанії Western Digital, яка хоче зробити контролери HDD значно «розумнішими».
За матеріалами:
Коментарі
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас