Експерт: індустрія флеш-пам'яті різко скоротиться — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Експерт: індустрія флеш-пам'яті різко скоротиться

Технології&Авто
1770
Аналітик ринку Джим Хенді заявив, що індустрія флеш-пам’яті різко скоротиться і «скоригує ціни в менший бік».
На його думку, найближчим часом накопичувачі на основі NAND будуть коштувати близько 8 центів — за гігабайт. Хенді вважає, що ця тенденція продовжиться і в майбутньому — і ринок очікує повний крах».
Зараз ціни на накопичувачі на основі NAND коштують близько 30 центів за гігабайт. Падіння на 66% призведе до того, що SSD-накопичувачі стануть більш конкурентоспроможними, що призведе до спаду для деяких виробників, таких як Seagate і Western Digital. Аналітики вважають, що одним з виходів могла б стати концентрація зусиль на виробництві DRAM-пам’яті, проте це може призвести до перенасиченості ринку.
Головною причиною для зниження цін аналітики називають занадто великі обсяги виробництва. Крім того, виробники вже почали працювати над випуском більш ємних чіпів NAND, в тому числі 3D QLC NAND, з рекордно великим обсягом пам’яті — до 1,5 террабайт, які спочатку коштують дешевше.
Однак виробники не планують сповільнювати темпи виробництва NAND. Приміром, Intel запустила фабрику для виробництва 3D NAND-пам’яті в Китаї в 2015 році, і, судячи з відкритої статистики компанії, в 2019 році їх зростання збільшиться вдвічі. Активно себе ведуть і інші компанії, багато з яких запустили фабрики в Китаї, однак вони можуть перепрофілювати своє виробництво на випуск багатошарових карт.
Хенді зазначає, що від зниження вартості в результаті виграють споживачі — низькі ціни спонукають виробників випускати продукти з великим обобсягом пам’яті. До прикладу, протягом декількох років стандартний обсяг смартфонів збільшиться до 64 і 128 гігабайт.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас