З 1 вересня в Києві невідкладна медична допомога буде працювати в новому режимі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

З 1 вересня в Києві невідкладна медична допомога буде працювати в новому режимі

Казна та Політика
1928
З 1 вересня невідкладна медична допомога столиці працюватиме в новому зручному і якісному форматі”.
Про це заявила директор Департаменту охорони здоров’я Києва Валентина Гінзбург, повідомляє прес-служба міської влади.
Вона пояснила, що це пов’язано з тим, що з 1 вересня бригади невідкладної медичної допомоги переходять в підпорядкування Центру екстреної медичної допомоги та медицини катастроф.
“По-перше, щоб викликати додому невідкладну допомогу, достатньо буде набрати єдиний і добре відомий усім номер “103”. Таким чином, відпадає необхідність дізнаватися і пам’ятати семизначний номер “швидкої” свого району”, – сказала Гінзбург.
Крім того, за її словами, з’явиться контроль над викликом, оскільки буде вестися аудіозапис всіх розмов з диспетчером Центру екстреної медичної допомоги, а номер абонента буде автоматично ідентифікуватися.
“Тому ми сподіваємося значно зменшити кількість скарг киян з приводу некоректності медиків або того, що виклик відмовлялися приймати”, – пояснила директор департаменту.
Також вона додала, що відтепер всі виклики буде приймати фахівець, який “здатний миттєво зорієнтуватися”: чи насправді вам потрібна “невідкладна допомога”, чи може до вас необхідно направити “швидку”.
Гінзбург зазначила, що надання невідкладної медичної допомоги щодня буде здійснюватися і сімейними лікарями, педіатрами і терапевтами з 08:00 до 20:00 у будні та з 9:00 до 15:00 у вихідні та святкові дні.
За матеріалами:
Українська правда
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас