Нафта дорожчає на даних про зниження запасів у США, Brent торгується біля $72,9 за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Нафта дорожчає на даних про зниження запасів у США, Brent торгується біля $72,9 за барель

Енергетика
86
Ціни на нафту еталонних марок піднімаються в ході торгів у середу на даних про скорочення запасів вуглеводнів в США і ослабленні курсу долара.
Ціна жовтневих ф’ючерсів на Brent на лондонській біржі ICE Futures збільшилася на $0,29 (0,4%) – до $72,92 за барель. У вівторок контракти подорожчали на $0,42 (0,58%) – до $72,63 за барель.
Вартість ф’ючерсу на WTI на жовтень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) підвищилася до цього часу на $0,33 (0,5%) – до $66,17 за барель. За підсумками попередньої сесії контракти зросли в ціні на $0,42 (0,64%) – до $65,84 за барель.
Як повідомляють ЗМІ з посиланням на дані Американського інституту нафти (API), організація зафіксувала зниження запасів нафти в США минулого тижня на 5,17 млн барелів. Вона збирає дані на добровільній основі.
Офіційний звіт міністерства енергетики США буде оприлюднений в середу, і експерти в середньому прогнозують, що він вкаже на зниження на 2 млн барелів.
Додатковим позитивним чинником для сировинних ринків є ослаблення долара США, оскільки така ситуація збільшує прибутковість від інвестицій в номіновані в американській валюті активи. Долар дешевшає на 0,1% до євро в середу після падіння на 0,77% у вівторок.
“Більше, ніж очікувалося, падіння запасів знизило побоювання з приводу обсягу американських резервів палива після несподіваного їх збільшення тижнем раніше, – сказав сировинний аналітик Rakuten Securities Сатору Йошіда. – Якщо долар продовжить знижуватися, це надасть додаткову підтримку ринку”.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас