На Одеській митниці знайшли контрабанду на $150 мільйонів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

На Одеській митниці знайшли контрабанду на $150 мільйонів

Казна та Політика
858
На Одеській митниці знайшли кілька сотень контрабандних контейнерів з тканинами на 150 млн доларів.
Про це заявив Генеральний прокурор України Юрій Луценко на брифінгу.
“Контейнери на приблизно 150 млн грн були знайдені неврахованими, без будь-яких документів. Вони зберігалися на 300-315 складах 7 Кілометра (ринок – ред.) Одеської області. Мова йде про 100 тисяч тонн тканин, які не мають жодних документів про проходження митної процедури”, – сказав Луценко.
Він допустив, що це товар, який належить не тільки затриманому співробітниками Державної фіскальної служби України співробітнику Одеської митниці Денису Аміневу, якого пов’язують з контрабандою, але й іншим структурам.
“Це не тільки товар фірми пана Амінева, але, ймовірно, і інших контрабандистських структур. Всі ці товари нині опечатані, іщодня проходить ретельна перевірка документів. У разі, якщо вони не будуть надані, звичайно, ці товари будуть конфісковані в дохід держави”, – сказав Генпрокурор.
Водночас він вважає, що відповідальність за те, що така кількість товару проходить через Одеську митницю без жодного документального оформлення, має нести керівництво митниці. “Повинна наступити адміністративна відповідальність аж до зняття з посади, яку обіймає, того, хто організує роботу Одеської митниці”, – сказав Луценко.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас