Facebook розробляє ШІ для прискорення МРТ у десять разів — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Facebook розробляє ШІ для прискорення МРТ у десять разів

Технології&Авто
299
Лабораторія штучного інтелекту Facebook разом з Університетом Нью-Йорка розробляє нейромережу, яка дозволить підвищити швидкість магнітно-резонансної томографії (МРТ) в десять разів.
Про це пише Business Insider.
МРТ — тривалий процес, який зазвичай займає близько 30 хвилин. Протягом цього часу пацієнт перебуває в тісній трубі. За допомогою штучного інтелекту, який навчався на 3 млн анонімних зображеннях МРТ і 10 тис. досліджень з винесеними діагнозами, Facebook має намір істотно скоротити час на томографію, вивчаючи тільки конкретні ділянки тіла.
«Використовуючи ШІ, ми зможемо захопити менше даних і, отже, проводити сканування швидше, зберігаючи або навіть збільшуючи базу МРТ-зображень. Завдання полягає в тому, щоб навчити штучні нейронні мережі розпізнавати базову структуру зображень, щоб заповнювати прогалини, які виникають при прискореному скануванні. Наш метод схожий на те, як люди обробляють сенсорну інформацію. Коли ми дивимося на об’єкт, мозок часто отримує неповну картину, як у випадку з розмитими або тьмяно освітленими предметами. Нам потрібно перетворити ці дані на корисну для медицини інформацію», – говорять в прес-службі Facebook
За матеріалами:
hightech.fm
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас