У Нацбанку розповіли, навіщо купують електромобілі — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У Нацбанку розповіли, навіщо купують електромобілі

Технології&Авто
833
Національний банк вирішив закупити електромобілі в рамках концепції поступової заміни існуючого автопарку і для зменшення шкідливих викидів в атмосферу.
Про це повідомили у прес-службі НБУ.
13 серпня Національний банк провів тендер на закупівлю трьох електрокарів сумарною вартістю в 2,84 млн грн з економією на 0,05%. Ще 131 тис. грн він витратить на зарядні пристрої до них.
«Електромобілі призначені для перевезень співробітників банку в межах Києва для службових потреб, закріплення автотранспорту за окремим підрозділом або працівником не передбачено», – розповіли в Нацбанку.
За даними НБУ, в 2017-2018 роках Національний банк вивів з автопарку 46 автомобілів. Вони були передані іншим держустановам (Міноборони, Держнс, СБУ, Держспецзв’язку, Управління держохорони, Держприкордонслужба, Судова адміністрація, Поліграфкомбінат, Держказначейство).
НБУ поки що не знає, чи буде в подальшому ще купувати електрокари.
«Зараз Національний банк розглядає купівлю трьох електромобілів як пілот. Залежно від його результатів буде плануватися подальше оновлення автопарку», – розповіли в прес-службі.

Довідка Finance.ua:

  • НБУ закупить за 2,844 млн грн три електромобілі Hyundai Ioniq Electric (в середньому по 948 тис. грн) у компанії «Автоберег».
  • Також НБУ хоче встановити два зарядні пристрої німецького бренду APL до електрокарів за 238,7 тис. грн біля головної будівлі НБУ (вул. Інститутська, 9) на Печерську та Банкнотно-монетного двору (вул. Пухівська, 5) на Троєщині.
За матеріалами:
Фінансовий клуб
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас