В Африці дрони допоможуть у боротьбі з незаконним рибним промислом — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

В Африці дрони допоможуть у боротьбі з незаконним рибним промислом

Технології&Авто
125
Марокканський технологічний стартап ATLAN Space запускає в жовтні пілотний проект з використання безпілотних літальних апаратів в цілях боротьби з незаконним рибним промислом у територіальних водах Сейшельських островів.
В рамках проекту будуть використовуватися як дрони з нерухомим крилом і двигуном на бензині для моніторингу великих територій, так і електричні квадрокоптери у разі необхідності.
ATLAN Space займається розробкою штучного інтелекту (ШІ) для керування автономними безпілотними літальними апаратами з метою сканування великих територій для виявлення «екологічних злочинів», таких як незаконний вилов риби, браконьєрство чи вирубування лісу.
Фінансування пілотного проекту з боротьби з незаконним рибним промислом на Сейшельських островах буде здійснено з гранту Національного географічного у розмірі $150 000, який ATLAN Space виграла в червні.
За словами Бадра Ідріссі (Badr Idrissi), гендиректора і співзасновника ATLAN Space, дрони будуть озброєні інформацією про популярні у браконьєрському середовищі зони незаконного лову риби. Як тільки дрон виявить судно, ШІ допоможе йому визначити, чи є цей об’єкт круїзним лайнером, танкером або рибальським судном.
Потім дрон встановить, чи знаходиться об’єкт в морській заповідній охоронній зоні і чи він має право ведення промислу рибальським судном.
Якщо буде зроблений висновок про те, що діяльність цього судна є незаконною, дрон визначить його місцезнаходження, ідентифікаційний номер і кількість людей на борту і передасть цю інформацію відповідним службам через супутниковий зв’язок.
В даний час уряди африканських країн використовують легкі літаки або берегові охоронні судна для такого роду спостережень. Застосування дронов дозволить скоротити витрати на ведення спостережень і дасть можливість службі берегової охорони зосередитися на перехопленні браконьєрських суден.
Ідріссі повідомив, що збиток країн узбережжя Західної Африки від незаконного рибного промислу складає $2,3 млрд на рік.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас