Переселенцям найлегше знайти роботу продавця або бухгалтера - Центр зайнятості — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Переселенцям найлегше знайти роботу продавця або бухгалтера - Центр зайнятості

Казна та Політика
312
Серед внутрішньо переміщених осіб найлегше знайти роботу для продавців або бухгалтерів, проте для колишніх прохідників, підземних гірників, бортпровідників, телеоператорів – досить складно.
Про це повідомила заступник начальника відділу організації сприяння працевлаштуванню КГЦЗ Наталія Руденко.
За її словами, до початку анексії Автономної Республіки Крим та проведення бойових дій більшість переселенців працювали на посадах, що передбачають наявність вищої освіти, зокрема, директор, начальник відділу, маркетолог, бухгалтер, економіст, юрист, менеджер різних напрямків.
“На сьогоднішній день найлегше знайти роботу для продавців або бухгалтерів, проте для колишніх прохідників, підземних гірників, бортпровідників, телеоператорів – досить складно. Якщо ж немає можливості знайти роботу за фахом, пропонується перенавчання чи перекваліфікація на іншу професію, затребувану на ринку праці”, – підкреслила вона.
За її словами, 40% безробітних з числа ВПЛ – молодь у віці до 35 років, осіб категорії “45+” – понад 28%. Крім того, 93% осіб з числа ВПЛ мають вищу освіту.
“Пошук роботи для внутрішньо переміщених осіб все ще залишається проблематичним, оскільки існує дисбаланс між професіями та спеціальностями, за якими шукають роботу, та вакансіями, які пропонують роботодавці на столичному ринку праці”, – підкреслила Руденко.
У службі зайнятості повідомили, що в січні-липні поточного року 11 осіб з числа вимушено переміщених громадян вже започаткували власну справу.
Протягом семи місяців поточного року послугами служби зайнятості скористалися більше тисячі осіб з числа внутрішньо переміщених осіб, з них мали статус безробітного майже 900 осіб. Всього забезпечені роботою у звітному періоді майже 300 осіб цієї категорії.
Станом на 1 серпня на обліку у районних філіях Київського міського центру зайнятості перебувають 311 осіб з числа внутрішньо переміщених осіб, з них майже 60% – жінки.
У період з 1.03.2014 по 31.07.2018 року звернулися за допомогою у службу зайнятості більше 8000 внутрішньо переміщених осіб, з них працевлаштовано майже 3000 осіб.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас