У США створили акумулятор з паперу і бактерії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США створили акумулятор з паперу і бактерії

Технології&Авто
486
Фахівці-інженери з Нью-Йоркського Університету розробили портативну батарею, засновану на паперовому субстраті. Вона живиться від бактерії.
Команда інженерів створила такий паперовий акумулятор, застосовуючи 3D-принтер, на якому роздрукувала тонкі листи декількох металів і металевих з’єднань для проведення електричного заряду. Потім вони помістили на ці верстви так звані екзоелектрогени – бактерії з яскраво вираженими проводильними властивостями.
Завдяки тому, що вони можуть переносити електрони за межами своїх власних клітин, їх застосування дозволяє ефективно і швидко живити невелику ділянку акумулятора. При цьому заряджені частинки з легкістю проходять через природну клітинну мембрану бактерій, створюючи, таким чином, щось на кшталт постійного провідника.
Використовуючи таку структуру акумулятора, фахівці зуміли живити калькулятор і світловипромінювальний діод середньої потужності.
Керівник проекту Сюкхун Чой зазначив, що розробка цього типу акумулятора була навіяна думкою про папір як про дешевий взаємозамінний матеріал. До того ж він наділений стовідсотковою площею покриття.
Проект фахівців яскраво демонструє те, що можна створювати досить ефективні і якісні акумулятори, використовуючи дешеві і легкозамінні матеріали – як у випадку з цим паперово-бактеріальним типом акумулятора.
За матеріалами:
Укрінформ
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас