США введуть санкції проти "Північного потоку-2": з'явилась реакція Кремля — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

США введуть санкції проти "Північного потоку-2": з'явилась реакція Кремля

Енергетика
4249
Санкції, які США планують ввести проти учасників будівництва газопроводу “Північній потік-2”, є порушенням норм світової торгівлі і не можуть бути виправдані жодними мотивами.
Про це заявив прес-секретар президента Росії Дмитро Пєсков.
Ми вже говорили, що, безумовно, спроби протидіяти суто комерційному міжнародному проекту абсолютно йдуть врозріз і є категоричним порушенням всіх торгових правил і норм, норм СОТ,
– наголосив він.
За словами речника Путіна, Кремль буде реагувати на нові санкції США після їх вступу, керуючись інтересами Росії.
“Давайте дочекаємося. Як ви знаєте, вони самі вже плутаються у своїх проектах (санкцій, – ред.), тому давайте дочекаємося того, що буде, якщо це буде, і вже потім тільки будемо керуватися, в першу чергу, інтересами Російської Федерації”, – заявив Пєсков.
Він розповів, що Кремлю відомо, що відповідний законопроект про нові санкції вже підготовлений, так само як і текст цього проекту, “бо він опублікований на відповідних інтернет-ресурсах”.
“Ми уважно його вивчили і вважаємо, що це продовження недружніх і незаконних з точки зору міжнародного права дій”, – додав Пєсков.
Окрім того, спікер Кремля додав, що Росія налаштована на виведення відносин зі США із кризи, але “не збирається впадати в траур, якщо не матиме взаємності від Вашингтона”.

Довідка Finance.ua

  • Всі дозволи на будівництво та експлуатацію газопроводу “Північний потік-2” видали у Німеччині, Фінляндії та Швеції. А от Польща, країни Балтії, Україна, Молдова, США та Данія – проти будівництва газопроводу.
За матеріалами:
ІТАР-ТАСС
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас