Вчені розробили GPS для людського організму (відео) — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Вчені розробили GPS для людського організму (відео)

Технології&Авто
430
Дослідники з Массачусетського технологічного інституту (MIT) розробили технологію для відстеження рухомих імплантів всередині людського організму.
Рухливі імпланти використовуються для безболісної діагностики. Наприклад, коли замість шлункового зонда пацієнту потрібно проковтнути крихітний датчик. Також дослідники вже працюють над створенням імплантів, які можуть запускатися прямо в кровоносну систему пацієнта, щоб доставляти медикаменти до певного органу.
Для таких імплантів вчені з MIT і розробили свою систему ReMix, яка визначає місце розташування імпланта за відбитим радіосигналом. Примітно, що сам імплант не повинен бути обладнаний антеною, батареєю або яким-небудь джерелом живлення: він просто відображає сигнал, переданий зовнішнім радіопристроєм.
У тестах на тварин команда продемонструвала, що такий “GPS для організму” дозволяє відстежувати положення імплантів з точністю до одного сантиметра.
Однією з потенційних галузей застосування ReMix є протонна терапія – тип лікування раку, при якому пухлину “бомбардують” протонами, розігнаними в прискорювачі частинок. Цей метод терапії вважається досить ефективним, проте він вимагає високої точності визначення місця розташування пухлини, щоб не піддавати опроміненню здорові тканини. За словами вчених, з системою ReMix розташування пухлини можна буде відстежувати в режимі реального часу.
За матеріалами:
Фокус
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас