Ехо "Роттердама": В Україні можуть підвищитися ціни на електрику — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ехо "Роттердама": В Україні можуть підвищитися ціни на електрику

Енергетика
3292
Рішення Національної комісії, що здійснює регулювання у сфері енергетики і комунальних послуг (НКРЕКП), про скасування скандальної формули цін на вугілля “Роттердам+” передбачає скасування перехресного субсидування на ринку електроенергії і, як наслідок, підвищення тарифів для населення з 1 липня 2019 року.
На сьогодні тариф на електроенергію становить 0,9 грн за перші 100 кВт-год і 1,68 грн за кожен наступний. Після відмови Нацкомісії від формули “Роттердам+” регулювати вартість електроенергії буде ринок. На сьогодні економічно обґрунтований тариф складає 1,85 грн/КВт-год, розповіла голова НКРЕКП Оксана Кривенко.
“Дійсно є необхідність перегляду тарифу. Є дотації за побутових споживачів. Можливо, необхідно все ж таки поступово приводити тарифи до економічно обґрунтованого рівня. Можливо, перший етап доведеться зробити нам ще в умовах “старого” ринку (до 1 липня 2019)”, – зазначила вона.
Для соціально незахищених верств населення Кабінет Міністрів планує передбачити субсидії.
“Поки рішення обговорюється. Можливо, субсидій буде достатньо, щоб захистити тих, хто не зможе платити. Головна проблема – якщо зобов’язати постачальників стримувати ціни, потрібно знайти компенсатор цих витрат. Тобто не можна просто сказати: продавайте за ціною нижче собівартості. Потрібно компенсувати цю різницю”, – розповіло виданню джерело в уряді.
За матеріалами:
Обозреватель
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас