"Укренерго" оцінює в EUR 350 млн інвестиції учасників ринку електроенергетики — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Укренерго" оцінює в EUR 350 млн інвестиції учасників ринку електроенергетики

Енергетика
139
Голова НЕК “Укренерго” Всеволод Ковальчук оцінює в 11 млрд грн (близько EUR 350 млн) обсяг інвестицій учасників ринку електроенергетики України для інтеграції до Європейської мережі системних операторів передачі електроенергії (ENTSO-E).
“За попередніми оцінками, на все разом знадобиться близько 11 млрд грн (EUR 352 млн). Але при цьому треба розуміти, що вкрай складно відокремити гроші, які потрібні на заходи, які необхідні виключно для інтеграції, від тих, що нам потрібні, в тому числі і для підтримки надійності власної енергосистеми”, – сказав він в інтерв’ю виданню “Дєло”.
“Наприклад, на енергоблоках ТЕС треба модернізувати пристрої для автоматичного регулювання частоти і потужності, підключити їх до центрального регулятора. На всіх АЕС необхідна додаткова модернізація системи збудження генераторів. Інвестиції, які знаходяться на стороні генеруючих компаній, ми оцінюємо в розмірі приблизно EUR 150-200 млн”, – додав він.
За його словами, в 2018-2019 роках блоки українських електростанцій повинні пройти тестування, на підставі якого буде проведено дослідження динамічної стійкості енергосистеми. Всі техумови і конфігурація досліджень узгоджені з ENTSO-E.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас