До 2025 року на робомобілі припадатиме 40% нових легкових машин — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

До 2025 року на робомобілі припадатиме 40% нових легкових машин

Технології&Авто
569
Автомобілі із засобами самокерування до середини наступного десятиліття займуть 40 % в загальному обсязі нових легкових транспортних засобів, що випускаються в глобальному масштабі.
Такі дані містяться в дослідницькому звіті, підготовленому Російською венчурною компанією (РВК) спільно з консалтинговою фірмою Frost & Sullivan.
«До 2025 року обсяг продажів автономних машин перевищить 40 % світового ринку легкових автомобілів. Ринок безпілотних транспортних засобів збільшиться з поточних $1,3 до $84 млрд, а продажі автономних автомобілів в абсолютних значеннях досягнуть 36 млн штук», — наголошується в дослідженні.
Швидкому розвитку глобального ринку робомобілів сприятиме кілька факторів. Це впровадження технологій мобільного зв’язку 5G, які забезпечать малі затримки, високу швидкість передачі даних і велику щільність підключення пристроїв на одиницю площі. Комерційне розгортання мереж п’ятого покоління почнеться до кінця поточного року.
Крім того, виведенню самокерованих автомобілів на ринок допоможуть засоби штучного інтелекту. Вже до 2020 року автовиробники зможуть створити пов’язану екосистему, в якій транспортний засіб буде самостійно навчатися, використовуючи хмарне сховище даних.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас