Intel масово скуповує ШІ-стартапи — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Intel масово скуповує ШІ-стартапи

Фондовий ринок
696
Слідом за придбанням Nervana, Mobileye і Movidius корпорація анонсувала приєднання команди розробників Vertex.ai. Цей стартап займається створенням моделей глибокого навчання для будь-яких платформ.
Всі семеро фахівців Vertex.ai поповнять групу розробників ШІ в Intel і займуться доопрацюванням свого двигуна PlaidML, який дозволяє розробникам розгортати моделі ШІ на пристроях Linux, MacOC і Windows з підтримкою компілятора для систем машинного навчання nGraph.
«Сьогоднішні ЦПУ і графічні карти досить потужні та ефективні для роботи з багатьма інтелектуальними програмами… Але на цьому хороші новини закінчуються, — написав Ин ще в 2016 році. — Відсутність переносних, дружніх розробнику інструментів заважає більшості організацій усвідомити силу глибокого навчання для бізнесу… Рік тому ми знайшли спосіб вирішити відразу всі проблеми сумісності та переносимості, для всіх платформ, за допомогою нового програмного підходу. Він вимагає переосмислення застосування алгоритмів і непростий для сприйняття — але воно того варте».
Для Intel це придбання — ще один крок до захоплення ринку штучного інтелекту, який оцінюється в $200 млрд і який віце-президент компанії Навін Шеной вважає «найбільшою можливістю за останні 50 років».
«Зараз у нас є 20% цього ринку, — заявив він на конференції Data Centric Innovation Summit цього року. — Наша стратегія в тому, щоб наблизити нову еру технологій дата-центрів».
Про те, що дані знаходяться в центрі стратегії Intel, говорив зовсім нещодавно колишній голова компанії Брайан Крзанич. Технологія ШІ передбачає обробку величезних масивів даних, і завдання Intel — надати рішення для цього.
За матеріалами:
internetua.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас