Ілон Маск пообіцяв "дешевий" електрокар, якщо Tesla дуже постарається — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ілон Маск пообіцяв "дешевий" електрокар, якщо Tesla дуже постарається

Технології&Авто
1047
Через проблеми з випуском найбюджетнішого електромобіля – Model 3 – компанія Ілона Маска Tesla вже втратила чимало грошей.
Model 3 в перспективі буде коштувати 35 тисяч доларів, що дозволить дещо розширити коло власників електрокарів від Tesla. Втім, Маск впевнений, що електромобілі компанії можуть стати ще доступнішими, повідомляє “Сьогодні” з посиланням на Engadget.
Ілон Маск заявив, що Tesla може створити автомобіль вартістю 25 тисяч доларів приблизно через три роки, тобто до 2021 року, якщо “дуже старанно працювати”.
“Це не було схоже на обіцянку випустити конкретну модель (Model 3. – Ред.) у даній ціновій категорії, швидше бачення Маском майбутнього транспортного засобу компанії з огляду на технічні досягнення та ефект масштабу”, – зазначає видання.
Маск порівняв розвиток електрокарів з прогресом мобільних телефонів – від незграбного першого апарату до сучасних смартфонів знадобилося безліч ітерацій, а щоб знизити вартість, потрібно збільшення виробництва і попит.
“Ось чому ви поки що не можете купити Model 3 за 35 тисяч доларів – обсяги виробництва все ще недостатньо великі, щоб Tesla могла заробляти на кожному своєму автомобілі за такою ціною”, – пояснив Маск.
Нагадаємо, раніше Tesla зіткнулася з труднощами в забезпеченні заявлених обсягів виробництва Model 3, життєво важливої для довгострокової прибутковості підприємства. Тепер у компанії запевняють, що прибуток від випуску Model 3 “переходить до позитивних показників”. Крім того, у Маска впевнені, що Model 3 може виявитися популярнішою за будь-який інший подібний автомобіль.

Довідка Finance.ua:

  • Tesla планує випускати по 500 тисяч електромобілів на рік на новому заводі в Китаї.
За матеріалами:
Сьогодні
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас