Ціни на нафту опускаються, Brent подешевшала до $71,6 за барель — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Ціни на нафту опускаються, Brent подешевшала до $71,6 за барель

Енергетика
175
Ціни на нафту знижуються в понеділок після стрибка за підсумками попередньої сесії завдяки новинам про намір США і Китаю відновити торговельні переговори.
Очікування можливого прориву в цих переговорах, однак, залишаються низькими.
Крім того, трейдери продовжують стежити за турецькою кризою, хвилі якої накрили сировинні ринки минулого тижня.
Ціна жовтневих ф’ючерсів на нафту Brent на лондонській біржі ICE Futures до 8:20 КВ опустилася на $0,23 (0,32%) – до $71,6 за барель. У п’ятницю ці контракти подорожчали на $0,4 (0,56%) – до $71,83 за барель.
Вартість ф’ючерсу на нафту BRENT на вересень на електронних торгах Нью-йоркської товарної біржі (NYMEX) опустилася до цього часу на $0,24 (0,36%) – до $65,67 за барель. За підсумками попередньої сесії контракти зросли в ціні на $0,45 (0,69%) – до $65,91 за барель.
Газета The Wall Street Journal повідомила в п’ятницю з посиланням на джерела в офіційних колах обох країн, що Вашингтон і Пекін працюють над створенням дорожньої карти для переговорів, які покладуть край їх протистоянню у торговельній сфері. Таким чином, за даними газети, ведеться підготовка до зустрічей, які відбуватимуться на рівні глав двох держав, в листопаді.
За підсумками минулого тижня Brent подешевшала на 1,3%, WTI – на 2,5%. Для обох марок це вже третє тижневе падіння поспіль.
Негативом для нафтового ринку минулого тижня стали дані про несподіване збільшення запасів нафти в США. Згідно з даними Міненерго, резерви нафти в країні за тиждень збільшилися на 6,8 млн барелів. Експерти в середньому прогнозували зниження на 2,4 млн барелів.
“Надії на те, що ціни на нафту будуть зростати, небагато, особливо з урахуванням даних Міненерго США про зростання запасів у США, – відзначає аналітик нафтового ринку Think Markets Наїм Аслам. – Негативні наслідки цього звіту загнали “биків” у кут”.
Згідно з даними нафтосервісної компанії Baker Hughes, оприлюдненими минулої п’ятниці, кількість діючих нафтових бурових установок в США минулого тижня не змінилися, залишившись на рівні 869 одиниць.
За матеріалами:
Інтерфакс-Україна
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас