"Найбідніший президент у світі": екс-глава Уругваю відмовився від пенсії — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

"Найбідніший президент у світі": екс-глава Уругваю відмовився від пенсії

Світ
836
Колишній президент Уругваю Хосе Мухіка, прозваний “найбіднішим президентом у світі” за скромний спосіб життя, заявив, що не хоче отримувати пенсію сенатора.
Мухіка працював в уругвайському сенаті з 2015 року. На цю посаду перейшов після того, як закінчився його президентський термін. У минулий вівторок він залишив посаду сенатора. Колишній президент міг би залишатися в сенаторському кріслі аж до 2020 року, але не став, написавши в листі з проханням про вихід на пенсію, що “втомився після довгої подорожі”. “Незважаючи на це, поки мій розум ще працює, я не можу відмовитися від солідарності та ідейної боротьби”, – йдеться в листі екс-президента на ім’я голови сенату і віце-президента країни Лусії Тополанські, дружини Мухікі.
Йому 83 роки. Близько 14 років він провів у військових в’язницях. Протягом свого президентського терміну і після нього Мухіка разом з дружиною жив на своїй фамільній фермі неподалік від столиці країни Монтевідео. Вони вирощували квіти на продаж.
Мухіка віддавав на благодійність близько 90% своєї зарплати, а його єдиною власністю, не рахуючи ферми, був автомобіль Volkswagen Beetle 1987 року випуску. За машину Мухіку в 2014 році запропонували мільйон доларів, але він відмовився продавати “Фольксваген”, заявивши, що йому не буде на чому перевозити свою триногую собаку.
Вихід Мухіко на пенсію не став несподіванкою – він попередив, що готується піти, за два тижні до відставки. Втім, у політичних колах Уругваю ходять чутки, що колишній президент залишив посаду, щоб знову балотуватися на президентських виборах 2019 року.
За матеріалами:
УНІАН
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас