Луценко офіційно оголосив догану керівнику САП Холодницькому — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

Луценко офіційно оголосив догану керівнику САП Холодницькому

Казна та Політика
265
Генеральний прокурор Юрій Луценко підписав догану керівнику Спеціалізованої антикорупційної прокуратури Назару Холодницькому.
Про це повідомив прес-секретар ГПУ Андрій Лисенко.
За словами Лисенка, Луценко підписав наказ 16 серпня.
Тим часом, у прес-службі Верховного суду України повідомили, що Національне антикорупційне бюро України оскаржило рішення КДКП про догану Холодницькому. Позов від НАБУ також було отримано 16 серпня.
Рішення про відкриття провадження повинні ухвалити протягом п’яти днів.
Нагадаємо, 26 липня Кваліфікаційно-дисциплінарна комісія прокурорів після розгляду справи про звільнення керівника САП вирішила не звільняти його, а оголосити догану.
33 прокурора Спеціалізованої антикорупційної прокуратури заявили про тиск на КДКП через розгляд висновку щодо Назара Холодницького.
Як повідомлялося раніше, у березні 2018 року Генпрокурор Юрій Луценко і голова НАБУ Артем Ситник поскаржилися на керівника САП Назара Холодницького до кваліфікаційно-дисциплінарної комісії прокурорів. Дисциплінарні скарги на Холодницького з підписами Луценка і Ситника були направлені в КДКП в рамках кримінального провадження, яке розслідується НАБУ спільно з Генпрокуратурою за здобутими у ході слідства фактами.
Юрій Луценко у свою чергу додав, що у своєму зверненні просить “розглянути питання про зняття Н. Холодницького з посади заступника Генпрокурора — керівника САП”.
Директор НАБУ Артем Ситник в інтерв’ю ZN.UA розповів про справи, негативні процеси навколо яких послужили підставою для відкриття кримінального провадження щодо Холодницького: “Мова йде про справу про розкрадання коштів чиновниками мерії Одеси; справу за заявою в. о. міністра охорони здоров’я Уляни Супрун за фактом пропозиції їй неправомірної вигоди; справу, що стосується фірми “Золотий мандарин”, яку пов’язують з народним депутатом Логвінським; розслідування, пов’язані з е-деклараціями вищих посадових осіб; розслідування, пов’язані з бізнес-інтересами власника великого агрохолдингу. Складно уявити, що б ми могли почути, якби записи велися не чотири тижні, а чотири місяці…”.
Ініціювали ж розслідування щодо Холодницького після підтвердження інформації про перешкоджання керівництва САП розслідуванню справи проти мера Одеси Геннадія Труханова.
Про суть інкримінованих Холодницькому дисциплінарних проступків Лисенко не повідомив, замість цього перерахувавши всі підстави дисциплінарної відповідальності прокурора згідно з частиною 1 статті 43 закону України “Про прокуратуру”.
За матеріалами:
hromadske
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас