16-річний школяр зламав сервери Apple і скачав 90 Гб даних — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

16-річний школяр зламав сервери Apple і скачав 90 Гб даних

Технології&Авто
1621
Австралійські поліцейські затримали 16-річного школяра з Мельбурна, який протягом року кілька разів підключався до серверів Apple, скачав звідти 90 Гб даних і отримав доступ до кількох десятків аккаунтів користувачів iCloud.
В Apple стверджують, що особисті дані користувачів залишилися в безпеці, пише Reuters.
Підлітка затримали на вимогу Apple, яка помітила несанкціонований доступ до своїх серверів і звернулася до ФБР, а та в свою чергу передала запит Федеральній поліції Австралії. При обшуку в будинку школяра поліцейські вилучили два ноутбуки, мобільний телефон і жорсткий диск.
Дані з серверів компанії зберігалися на жорсткому диску в папці під назвою «Хакерський злом». Також поліцейські виявили, що підліток розповів про успішну атаку на Apple своїм друзям в WhatsApp.
«Ми хочемо запевнити наших клієнтів, що в результаті цього злому їх особисті дані не були скомпрометовані», — заявив у розмові з агентством представник Apple, відмовившись розкрити деталі справи. Суд над підлітком відбудеться 20 вересня.
Раніше 11-річний хакер за десять хвилин зламав копію сайту з результатами американських виборів під час щорічної конференції хакерів DEF CON. При цьому дорослі хакери можуть зламати репліку сайту штату Флориди, максимально наближену до справжнього, приблизно за п’ять хвилин.
За матеріалами:
reuters.com
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас