У США розпочали доставку продуктів самокерованими автомобілями — Finance.ua
0 800 307 555
0 800 307 555

У США розпочали доставку продуктів самокерованими автомобілями

Технології&Авто
606
Американська мережа супермаркетів Kroger Co і стартап з розробки технологій автономного водіння Nuro оголосили про запуск сервісу доставки продуктів за допомогою робомобілів в Скоттсдейлі (штат Арізона).
Для початку в експерименті задіяний лише один торговий пункт — продовольчий магазин компанії Fry’s Food Stores of Arizona, що входить до складу Kroger. Його клієнти зможуть розміщувати замовлення через веб-сайт або мобільний додаток Fry.
Замовлення на доставку бакалійних товарів можна розмістити на той же день або на наступний день. Вартість доставки складає $5,95 за замовлення, мінімальна сума замовлення не вказана.
Спочатку продукти будуть доставлятися за допомогою парку самокерованих автомобілів Toyota Prius і Nissan Leaf, що належить Nuro, з водієм для підстраховки за кермом. Але трохи пізніше цієї осені компанія планує замінити їх автономними автомобілями R1, які все ще тестуються в штаб-квартирі Nuro в Каліфорнії. Слід відзначити невелику схожість Nuro R1 з прототипами Firefly, від подальшої розробки яких Google відмовилася в 2017 році.
У чому покупці магазину Fry’s Food Store побачать переваги нового виду доставки, поки що незрозуміло. Зараз для них це пов’язане з деякими незручностями. Якщо раніше кур’єр доставляв продукти прямо до дому, то тепер їм доведеться пройти по тротуару, щоб отримати своє замовлення.
За матеріалами:
3dnews.ru
Якщо Ви помітили помилку, виділіть необхідний текст і натисніть Ctrl+Enter , щоб повідомити про це.

Поділитися новиною

Підпишіться на нас